© 2013  |  PRIVACY POLICY

Tjap Tjoy

 

500 g kipfilet, in plakjes

2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie

1 rode peper, in ringetjes

2-3 teentjes knoflook, fijngehakt

2 wortels,(of 1 grote) in

stukjes/plakjes

1 rode paprika, in reepjes

1/2 komkommer, in stukjes

100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes

125 g bamboescheuten(blikje)

125 g taugé (met kokend water over gieten!)

1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin

2 el oestersaus of vissaus

3-4 dl kippenbouillon

2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)

voor de liefhebber;

rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

 

Voorbereiding

Snijd kipfilet in plakjes(dit gaat eenvoudiger als je kipfilet even laat bevriezen).

Snijd alle groenten in gewenste stukken.

Kook witte rijst en/of bami volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Bereidingswijze

Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.

Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.

Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.

Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.

Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.

Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.

Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.

Serveertips

Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.

Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!

ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.

Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.