© 2013  |  PRIVACY POLICY

Surinaamse kipkerrie

 

- kipfiletblokjes (500 gram)

- uien (2 )

- knoflook (2 tenen)

- zonnebloemolie (3 el)

- mosterd (1 tl)

- sambal (0.5 tl)

- kerrie (5 tl)

- verse gember (2 tl)

- komijnzaad (1 tl)

- ketjap (2 eetlepel)

- suiker (1 eetlepel)

- kokosmelk (400 ml)

 

Bereidingswijze

1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2 Laat de kip buiten de koeling op temperatuur komen en verhit een hapjespan of wok op hoog vuur.

3 Fruit de ui met de knoflook 2 à 3 minuten in de olie.

4 Rasp de gember.

5 Voeg de mosterd, sambal, 4/5 kerrie, gember, komijn, ketjap en suiker toe.

6 Verhit 30 seconden op hoog vuur, voeg dan de kokosmelk toe.

7 Breng aan de kook en laat 1 minuten doorkoken.

8 Bestrooi de kip met zout en de laatste theelepel kerrie, roer de kip door de saus.

9 Zet direct het vuur lager en laat de kip in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

10 Proef de kerrie en maak af op smaak, check het grootste stukje kip om te kijken of de kip gaar is.

11 Serveer in diepe borden met witte rijst.