© 2013  |  PRIVACY POLICY

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

 

Ingrediënten:

Zout, peper

4-5 lente-uitjes, in dunne ringen

1 rookworst, in 8 stukken

600 g aardappelen, geschild, in stukken

250 g zoete aardappels, geschild in stukken

800 g pastinaken, geschild, in stukken

40 - 50 g boter

100 g magere ontbijtspek, in reepjes

50-75 g geraspte jonge kaas

1/2-1 dl hete melk

2-3 el fijngesneden bladselderij

 

 

Bereiding: Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, zoete aardappels en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

Voorbereiding

Kook de aardappelen samen met de pastinaken in ruim kokend water met zout in circa 20 min. gaar. Laat de aardappelen en pastinaken goed uitlekken en stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper (of draaizeef). Voeg boter en hete melk toe tot er een luchtige puree ontstaat.

 

 

Bereidingswijze

Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Roer het spek (met spekvet) en de lente-ui door de puree. Maak intussen overlangs een inkeping in de stukken rookworst en strooi de selderij en de kaas daarin. Bak de worst circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de kaas gegratineerd is.