┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

TStampot Zuurkool met gebakken appels en saucijsjes

 

Ingredi├źnten voor 4 personen

1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken

50 gr boter

1 grote ui, grof gesnipperd

500 gr zuurkool, uitgelekt

4 appels, geschild

4 rundersaucijsjes, ingeprikt

100 ml melk

 

 

Bereiding: Kook de aardappelen in 20-25 min gaar. Fruit de ui in een braadpan met 25 gr hete boter. Schep de zuurkool erdoor, rasp er 2 appels boven uit en smoor de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar.

Bak de saucijsen in een koekenpan met 25 gr boter in 10 minuten rondom bruin en gaar. Steek de klokhuizen uit de overgebleven appels. Snijd de appels in plakken en bak ze in het bakvet van de saucijsjes in 2-3 minuten bruin.

Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuige puree. Meng de zuurkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer in diepe borden en leg de saucijsjes en de plakken appel erop.