© 2013  |  PRIVACY POLICY

Spitskookschotel

 

500 g gekookte aardappels

0,5 spitskook

1 ui

2 teentjes knoflook

20 g boter

20 g bloem

100 ml melk

300 ml groentebouillon

zout, peper, paprika poeder, tabasco

350 g gehakt

60 g smeerkaas

50 g philadelphia

200 g geraspte kaas

 

 

Bereiding: Braad het gehakt met knoflook en ui in wat olie en zet het aan de kant. Fruit de klein gesneden spitskook in wat boter en breng op smaak met zout en peper en tabasco.

Laat 20 g boter in een pan smelten en voeg het bloem toe. Roer alles voor 2 minuten goed door. Voeg de melk en groentebouillon toe en laat 5 minuten koken. Voeg de smeerkaas en philadelphia toe en breng op smaak met zout, peper en paprika poeder.

Vet de ovenschaal in en leg de in schijvjes gesneden en gekookte aardappels erin. De tweede laag is het gehakt gevolgd van de spitskool. Giet de saus erover heen en bestrooi vervolgens met kaas. Bak alles bij 200 graden voor 20 minuten in de oven.