© 2013  |  PRIVACY POLICY

Spitskool ovenschotel met spek en prei

 

Plm. 750 gram spitskool

1 prei

250 gram champignons

150 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes

1 eetlepel neutrale olie

peper, zout

1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

cayennepeper naar smaak

1 + 1 eetlepel mosterd

200 ml crème fraîche

750 gram kruimige aardappelen

50 geraspte belegen kaas

 

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in de wok.

Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot al het vocht is verdwenen. Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!)

Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool. Doe de kool in een vuurvaste ovenschool.

 

Laat de gare aardappels goed droog stomen.Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de rest van de crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de aardappelen. Strijk de aardappelen uit over de spitkool en bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.

Als de ingrediënten nog warm zijn kun je de schaal ook even onder de grill zetten tot de kaas goudbruin is.