© 2013  |  PRIVACY POLICY

Roti

 

500 gr kip

400 gr vastkokende aardappels

500 gr kouseband

2 a 3 eetl Masala kruiden

750 ml kippenbouillon

Rotivellen (1 per persoon)

1 madame jeanette peper

1 ui

2 teentjes knoflook

Eieren (1 per persoon)

1 eetl Wokolie

Peper en Zout

 

Bereiding: Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie. Zelf vind ik het lekker om wokolie te gebruiken omdat hier al veel lekkere aroma's aan zitten. De Surinaamse keuken ligt ook dicht tegen de Hindoestaanse / Javaanse keuken aan, we zien veel invloeden hieruit. Die smaken gaan daarom ook goed samen.

Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken. Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en gaan we de kip aanbakken. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, dat komt straks als de bouillon erbij komt en de aardappels.

Snijd de aardappels in kleinere stukken. Als de kip goed aangebakken is gooi je de uien en knoflook en samen met de aardappels weer in de wokpan. Bak alles even goed aan en doe de scheppen masala kruiden erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan. Als laatste voeg je de madame jeanette peper toe. Pas op, deze moet je heel toevoegen en blijf constant je gerecht proeven. Als de madame jeanette peper openbreekt dan wordt de roti heel snel heel pittig.

Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 - 40 minuten duren. Blijf tussendoor vooral heel veel proeven, als je meer smaak nodig hebt kun je of meer masala kruiden, peper en zout of wat extra bouillon toevoegen.

Als laatste aan het gerecht voeg je de kouseband toe. Deze maak je eigenlijk hetzelfde als snijbonen, hier lijken ze qua structuur ook wel een beetje op. Je snijdt ze in stukken van 3 a 4 cm en doet ze een kwartier voor het einde erbij. Als je ze knapperiger wilt kan je ze ook wat later toevoegen.

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie. Probeer ze goed te draaien zodat ze in zijn geheel lekker bruin worden.

De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron, afhankelijk van je mogelijkheden in de keuken.