┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

TRomige pasta met kip en champignons

 

Ingredi├źnten voor 4 personen

300 gr penne (of pasta naar keuze)

500 gr kipfilet

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

1 bosje lente ui

400 gr kastanje champignons

400 ml slagroom

2 e tomatenpuree (klein blikje)

2 t kerriepoeder

2 t paprikapoeder, zoet

Vers gemalen zwarte peper

Zeezout

2 e vers gesnipperde peterselie

olijfolie

80 gr geraspte grana padano

 

Bereiding: Kook pasta in een pan met zout water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de kipfilet in hapklare brokken, snijd lente uitjes in dunne ringen, paprika schoonmaken en in blokjes snijden en champignons in kwarten, knoflook persen. Doe olijfolie in een hapjespan, laat heet worden en braad kip aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan champignons, paprika en lente uitjes toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de helft van de room toe met kerriepoeder, paprikapoeder en tomatenpuree en laat even meekoken. Dan de rest van de room met geperste knoflook en al roerend even laten meekoken. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout. Pasta afgieten en meng deze door de saus in de hapjespan. De smaken trekken dan een beetje in de pasta. Zet de pan op tafel, schep op en garneer op het bord af met wat vers gesnipperde peterselie en bestrooi met een beetje geraspte grana padano (zakjes zijn te koop bij AH en de Lidl). Smullen want dit is erg lekker.