© 2013  |  PRIVACY POLICY

Rode lenzen soep

 

300 g kip

2 teentjes knoflook

1 eetlepel verse gember

olie

1 theelepel komijn

2 theelepel koriander poeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kerrie poeder

400 ml groentebouillon

200 ml kokosmelk

250 g rode lenzen

30 g tomatenpuree

zout, peper

 

 

 

Bereiding: Snij de kip en ui in blokjes en braad ze in een pan met olie. Snij de knoflook en gember in mini stukjes en braad ze twee minuten mee. Voeg de komijn, koriander, kurkuma en kerrie poeder toe en roer goed door. Blus met groentebouillon en voeg de kokosmelk en lenzen toe. Roer alles goed door en laat het voor 40 minuten op zacht vuur koken totdat de lenzen zacht zijn. Roer regelmatig door. Voeg tomatenpuree toe en wat peper en zout toe.