┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

Quiche met kip, courgette en noten

 

Ingredi├źnten:

6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid

3 el olijfolie

2 teentjes knoflook

400 g kipfilet, in blokjes of reepjes

1 courgette, in blokjes

1 el italiaanse kruiden

300 g paprika, in reepjes

4 eieren

peper, zout

200 g roomkaas

100 g cashewnoten

 

 

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette springvorm van 24 cm doorsnee met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar.

Verhit de olijfolie en roerbak hierin de knoflook, kip, courgette en kruiden 5 minuten. Schep het mengsel op het deeg. Verdeel de paprika reepjes erover.

Klop de eieren met peper en zout los met de roomkaas. Schenk dit over de vulling. Bak de quice in het midden van de oven 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Rooster intussen de noten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de quiche.