© 2013  |  PRIVACY POLICY

Preischotel

 

500 g half-om-half gehakt

1 ui

600 g aardappels

2 x grote prei

1 zakje geraspte oude kaas

1 deciliter melk

1 ei

peper

zout

knoflook

 

Bereiding: Ovenschaal invetten met wat boter. Aardappels koken. Uitje fijnsnijden en fruiten. Gehakt erbij doen en rul bakken. Kruiden met peper, zout en knoflook. Gehaktmengseltje onder in de ovenschaal verdelen. Gare aardappels in plakjes snijden en over het gehakt verdelen. Beetje geraspte kaas erover. Prei in dunne reepjes snijden, wassen en 7 minuten in wat boter fruiten. Verdeel ze op de aardappels. Strooi hierover de rest van de kaas. 1 deciliter melk in een kommetje doen, met het ei, peper en zout en evt. nog wat knoflook(poeder). Goed klutsen. Giet dit mengsel over de hele schotel. Bak het geheel bij 200 graden in 30 minuten gaar.