┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

Pastasalade met tomaat en mozzarella

 

Ingredi├źnten:

250 g schelpjespasta

2 zakjes verse basilicum (a 15 g)

1 teen knoflook fijngesneden

2 eetlepels citroensap

4-5 eetlepels olijfolie extra vierge

1 zak bosuitjes (3 stuks) in ringetjes

4 tasty tom tomaten, in vieren

2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt

 

Bereiding: Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer 1 zakje basilicum met de knoflook, het citroensap, de olijfolie en 2 eetlepels water tot een dressing. Voeg zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen. Scheur de rest van het basilicum in stukken. Schep vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en het basilicum door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.