┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

Pasta met pestoballetjes

 

Ingredi├źnten voor 4 personen

500 gr gehakt

- 1 ui

- 1 eetl olijfolie

- 2 eetl pesto

- Verse basilicum

- 400 gr spaghetti

- 1 kleine courgette

- 2 teentjes knoflook

- 1 blokje groentebouillon

- 2 x 390 gr tomatenblokjes

- Parmezaanse kaas om te garneren

- 1 theel gedroogde italiaanse kruiden

 

Bereiding: 1. Pers het teentje knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Roer ook de pesto, peper, zout en verse basilicum er door. Kneed beetje bij beetje wat paneermeel er door totdat het gehakt stevig en samenhangend is. Draai er kleine gehaktballetjes van en rol ze nog even door wat paneermeel voor een extra krokant korstje. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes krokant en bruin.

2. Snijd de 2 knoflookteentjes en de ui fijn en fruit deze in een beetje olijfolie aan. Snijd de courgette een keer doormidden en daarna in dunne plakjes. Voeg de courgette toe aan de pan en bak ze even aan. Snijd wat verse basilicum fijn en voeg deze toe. Doe de tomatenblokjes bij de groenten en verkruimel de bouillontablet er door. Breng de saus verder op smaak met wat italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 20 min zachtjes pruttelen en indikken. Kook ondertussen de spaghetti gaar en giet deze af. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus of serveer ze los. Schep wat spaghetti op een bord en serveer met de saus en pestoballetjes, wat parmezaanse kaas en verse basilicum.