┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

Pasta Carbonara

 

Ingredi├źnten:

400 gram pasta (eentje die goed opneemt, zoals spaghetti, tagliatella etc. )

250 gram spekblokjes

300 gram champignons

4 eieren (alleen dooier gebruiken)

200 milliliter room

200 gram parmesaanse kaas, geraspt

peper

zout

Italiaanse (gedroogde) kruiden

 

 

Bereiding: Snijd de champignons in plakjes.

Scheid de eieren. 4 eidooiers opvangen in een bak. Eiwit kun je bewaren voor andere recepten.

Voeg aan de dooiers 200 centiliter room en 100 gram geraspte parmasan toe.

Op smaak maken met peper, zout en Italiaanse (gedroogde) kruiden.

 

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking (let op italianen zijn heel specifiek over welke pasta bij welke saus hoort. Carbonara is echt een saus dat aan de pasta hangt, dus neem een pasta die goed opneemt!

Bak de spekjes in eigen vet.

Voeg de champignons aan de spekjes toe.

Als de pasta gaar is (al dente!) toevoegen aan het spek/champignon mengsel en goed omscheppen in de bakpan op een heel laag pitje.

Heel langzaam het eier-room-kaas mengsel toevoegen en blijven omscheppen met een spatel.

De rest van de parmasan apart serveren op tafel!