© 2013  |  PRIVACY POLICY

Ovenschotel met witloof en champignons

 

6 struikjes witlof

zout, peper

250 gram champignons

1 middelgrote ui

2 eetlepels zonnebloemolie

50 + 50 gram belegen geraspte kaas

200 gram gekookte achterham in kleine reepjes

2 eidooiers

50 ml slagroom of melk

800 gram kruimige aardappelen

1 pakje boursin (150 gram)

 

Bereidingswijze

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin.

Voorbereiding

Maak de witlof schoon en snij de struiken overlangs doormidden.

Kook de witlof in water met zout beetgaar. Goed laten uitlekken in een vergiet. Witlof met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal leggen.

 

Ondertussen aardappelen gaar koken met zout. Stamp de aardappelen fijn met de boursin.

 

Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.

Ui pellen en snipperen. Olie verhitten in koekenpan. Ui hierin glazig bakken. Champignons toevoegen en even meebakken. 50 gram kaas en alle ham erdoor roeren. Massa wat laten afkoelen.

Eidooiers met slagroom of melk los kloppen en door de champignonmassa roeren.

 

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.

Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.

Bestrooien met de rest van de kaas.

In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.