© 2013  |  PRIVACY POLICY

Ovenschotel met spinazie en gehakt

 

Ingredienten

450 gr spinazie

aardappelpuree voor 2 personen

3 hardgekookte eieren

fijn geraspte oude kaas

1dl bouillon (vlees of groente)

peper, zout, nootmuskaat

1-2 eetlepels fijngehakte peterselie

1-2 teentjes knoflook

300gr geruld gehakt

 

Bereidingswijze

Vet de ovenschaal in en roer de peterselie door de spinazie en het mengsel in de ovenschaal. Snijd 1 ei in vieren en druk deze in de spinazie. Doe peper, zout en nootmuskaat door de geraspte kaas en leg dit mengsel op de spinazie.

Verkruimel de 2 resterende eieren; pers de knoflook en roer deze hier doorheen en doe het mengsel op de geraspte kaas

Leg hier het gerulde gehakt op. Roer de bouillon door de aardappelpuree en doe dit als laatste laag in de schaal; naar smaak nog wat geraspte kaas er overheen kruimelen

de ovenschaal op een laag rooster in de oven zetten (200gr) Laat de schotel in 30 tot 45 minuten gaar worden.