© 2013  |  PRIVACY POLICY

Lasagne met gehakt en tomatensaus belegd met geroosterde paprika

 

 

Ingrediënten

 

2 eetl olijfolie

300 gr half-om-half gehakt

1 pot geroosterde paprika's rood, uitgelekt

1 ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 theel suiker

1 pak lasagnebladen (250 g)

½ courgette, in blokjes

1 bol mozzarella, in plakken

1 fles tomatensaus pomodori 720 ml

1 theel tijm, vers of gedroogd

 

Bereiden

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook een minuutje. Voeg het gehakt en de courgette toe en bak het 3-4 minuten. Voeg de tomaten pomodori saus, suiker, peper en zout toe en verwarm het nog een minuut of 5. Snijd de paprika's in repen. Schenk een beetje van de gehaktsaus in de ovenschaal en leg hierop lasagnebladen. Schep hier weer een laag gehaktsaus op en verdeel de helft van de paprikarepen er op. Hierop komen weer lasagnebladen en een laag gehaktsaus. Als laatste laag verdeel je de andere helft van de paprikareepjes en de plakken mozzarella. Bestrooi met tijm. Bak de lasagne in 30 minuten gaar.