© 2013  |  PRIVACY POLICY

Lasagne

 

500 g gehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

6 tomaten

1 bond verse peterselie

1 EL tomatenpuree

1/2 liter melk

30 gram boter

40 gram bloem

Zout, peper

olijfolie

300 gram lasagne bladen

nootmuskat

200 gram geraspte kaas

 

Bereiding: Braad het gehakt in een pan met olie tot het bruin is. Voeg de klein gesenden ui toe en pers de knoflook erbij. Voeg de zes klein gesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Snij de peterselie klein en voeg ze toe. Laat alles minstens half een uur lang koken.

Saus: Laat de boter in een pan smelten en voeg bloem toe. Roer de bloem voor twee minuten. Voeg langsam de melk toe en blijf roeren. Voeg zout, peper en nootmuskat toe.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de vleessaus. Verdeel een laagje lasagne bladen erop. Bedek de lasagne bladen met vleessaus en de vleessaus met de witte saus. Verdeel nu weer lasagne bladen en bedek deze eerst met vleessaus en dan met witte saus. Verdeel nog een keer lasagne bladen gevolgt van vleessaus en witte saus. Bedek alles met geraspte kaas.

Laat het geheel bij 180 C in de oven bakken tot de kaas goudbruin is.