┬ę 2013  |  PRIVACY POLICY

Kipsalade met mango en geitenkaas

 

Ingredi├źnten:

2 el pijnboompitten

1 mango, geschild

4 el olijfolie

1 teen knoflook, fijngesneden

1 zak spinazie (300 g)

300 g kipfilet, in reepjes

300 g groene sla soorten

1/2 komkommer

125 g geitenkaas met honing

4 el balsamicoazijn

 

 

 

Bereiding: Rooster de pijnboompitten 3 min. in een kokenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snij het vruchtenvlees van de mango in reepjes van 1/2 cm.

Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en de spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken in een zeef.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar.

Verdeel ondertussen de sla en komkommer over 4 borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met azijn.