© 2013  |  PRIVACY POLICY

Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander

 

INGREDIENTEN 5 PERSONEN

4 eetlepels olie

3 theelepels kerriepoeder

4 halve kipfilets

350 gram worteltjes

2 middelgrote uien

2 teentjes knoflook

1 Spaanse rode peper

zout, peper

400 ml kokosmelk

1 eetlepel zoete chilisaus

3 dunne lente-uitjes

koriandergroen

400 gram rijst

1 kippenbouillontablet

 

Voorbereiding

Kipfilet in stukken snijden. Kipfilet goed vermengen met 2 eetlepels olie en het kerriepoeder. Plm. half uur laten intrekken.

Worteltjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.

Uien en knoflook pellen en in stukjes snijden.

Spaanse peper schoonmaken en in ringetjes snijden (zaadjes verwijderen!)

Lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

 

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

 

Rest van de olie in de wok verhitten. Kip hierin snel rondom bruin bakken en uit de pan halen.

In het overgebleven vet de ui, Spaanse peper, knoflook 3 minuten al roerend bakken. Wortelschijfjes toevoegen en even meebakken.

Kokosmelk, chilisaus,verkruimelde kippenbouillontablet en kipfilet toevoegen. Deksel op de pan en alles plm. 10  15 minuten laten sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn.

lente-ui toevoegen.

Proeven en eventueel op smaak maken met peper, zout en eventueel wat chilisaus.