© 2013  |  PRIVACY POLICY

Kip Kerrie Salade

 

Ingrediënten:

200 gr kipfilet

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel creme fraiche

1 a 2 theelepels Griekse yoghurt of kwark

1 a 1,1/2 theelepel kerrie

1/2 theelepel massala kerrie

snuf cayennepeper, snuf chilipoeder (let op:pittig!)

snufje knoflookpoeder

zout en peper

vulling naar smaak, bijv. appel, ananas en/of mandarijn.

 

Bereiding: Wrijf de kip in met zout, peper en kerriepoeder. Bak hem om en om gaar in de koekenpan met wat olie. Laat wat afkoelen.

 

Meng de mayonaise met wat creme fraiche, yoghurt en de poeders en kruiden en maak op smaak met zout en peper. (Als je de salade niet té pittig wilt, kun je het laten bij de cayennepeper en de chilipoeder weglaten).

 

Snijd de kipfilet heel fijn, of scheur in stukjes. Voeg deze toe aan de salade. Je kunt de salade nu aanvullen met wat je lekker vindt, of hem zo laten. Ik hou er wel van dat er iets fris inzit, zoals hele fijn gesneden appel of ananas.