© 2013  |  PRIVACY POLICY

Kerrie-Kool

 

1 spitskool

1 uitje

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

100 gram magere spekblokjes

1 spaanse peper

2 eetlepels kerriepoeder

1 vleesbouillonblokje

zonnebloemolie.

 

 

Bereidingswijze

Snijd de spitskool fijn, snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de spaanse peper in stukjes, verwijder de zaadjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de spekblokjes hard. Schep de blokjes eruit en fruit de ui. Pers de knoflook over de uien uit en voeg nu de Spaanse peper en de paprika toe. Gooi na enige minuten bakken de kerriepoeder erbij en verkruimel het blokje vleesbouilon eroverheen. Verwijder dit mengsel weer na enige minuten roerbakken. Roerbak nu de spitskool in de wok. Voeg nu de reeds gebakken spekblokjes en het kerrie mengsel toe. Even goed doorscheppen en warm laten worden.