© 2013  |  PRIVACY POLICY

Huzarensalade

 

200 gram (biologisch) kalfsvlees

200 gram aardappels

200 gram appels (elstar)

120 gram augurk

halve ui

peper, zout

2 tl mosterd

4 el olijfolie

2 el augurkennat

mayonaise.

 

Braad het kalfsvlees gaar met zout en peper en laat het afkoelen.

Snijd het vlees, de aardappels, appels, augurk en de ui in hele kleine blokjes.

Kook de aardappelblokjes in ong. 5 min gaar, spoel de blokjes af met koud water.

 

Voor de mosterdvinaigrette: Meng de mosterd, de olie en het augurkennat met elkaar en voeg zout en peper toe.

 

Roer nu alle fijngesneden ingredienten door elkaar en roer de mosterdvinaigrette door de salade. Voeg nog 2 a 3 eetlepels mayonaise toe om de huzarensalade smeuig te maken.

 

Schep de salade in een mooie schaal en versier met gekookte eieren, tomaat, augurk, uitjes etc.