© 2013  |  PRIVACY POLICY

Hete bliksem

 

600 gr aardappels

100 ml melk

1 kilo appels

2 uien

500 gr gehakt

zout, peper, suiker, nootmuskaat, kaneel, kerrie

200 gr geraspte kaas

 

 

Bereiding: Schil en was de aardappels, snij ze in kleine stukjes en kook ze gaar. Giet ze af en voeg de helft van de melk toe en prak het geheel tot aardappelpurree. Voeg meer melk toe als het nodig is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Schil en snij de appels in stukjes. Kook ze in suikerwater tot ze gaar zijn. Giet het water af en mix de appels met een mixer tot appelmoes. Breng op smaak met suiker en kaneel.

Braad het gehakt en de ui in een pan met boter. Breng op smaak met zout, peper en kerrie poeder.

Vet een ovenschaal in met boter. Leg het gehakt op de bodem. Maak laagjes van de aardappelpurree met appelmoes en eindig met geraspte kaas.

Bak alles in de oven op 180 graden voor 20 minuten.