© 2013  |  PRIVACY POLICY

Exotische Courgettesoep

 

4 medium grote courgettes

1 grote ui

250 ml kokosmelk

0,5 liter groentebouillon

1 tl kerriepoeder

1 el groene kerrie paste

zout, peper

250 gr gehakt

1 Tl mosterd

2 sneetjes droog brood

1 ei

1 teentje knoflook

20 gr boter

 

 

 

Bereiding: Week het brood in water, knijp het uit en meng het dan met de mosterd, ei en gepersde knoflook door het gehakt. Draai gehaktballetjes.  Snij de courgette in stukjes, schil de ui en snij ze in stukjes. Braad de gehaktballetjes 5-8 minuten in 20 gr boter en haal ze  uit de pan. Fruit de uien in wat boter. Voeg de courgette toe, de kerriepoeder en de groene kerrie paste. Voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken. Voeg de kokosmelk toe en mix alles fijn met een mixer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gehaktballetjes toe.