© 2013  |  PRIVACY POLICY

Courgettesoep

 

500 gr aardappels

500 gr courgette

3 uien

1 beker slagroom

1 liter groentebouillon

zout, peper, suiker, nootmuskaat, kerrie

250 gr gehakt

1 Tl mosterd

2 sneetjes droog brood

1 ei

1 teentje knoflook

20 gr boter

 

 

 

Bereiding: Week het brood in water, knijp het uit en meng het dan met de mosterd, ei en gepersde knoflook door het gehakt. Draai gehaktballetjes.  Snij de courgette in stukjes, schil en was de aardappels en snij ze in stukjes. Braad de gehaktballetjes 5-8 minuten in 20 gr boter en haal ze  uit de pan. Fruit de uien in wat boter. Voeg de aardappels en courgette toe. Voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken. Voeg de slagroom toe en mix alles fijn met een mixer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 1 tl kerriepoeder toe en een vluigje nootmuskaat.