© 2013  |  PRIVACY POLICY

Cheesecake

 

65 gr boter

200 gr bloem

75 gr suiker

1 ei

1 tl bakpoeder

500 gr kwark

2 beker creme fraiche

1 pakje puddingpoeder (of 40 gr custard poeder)

150 gr suiker

125 ml melk

150 ml olie

3 eigeel

3 eiwit

4 el suiker

snufje zout

 

 

Bereiding: Maak uit boter, bloem, suiker, ei en bakpoeder een zandtaartdeeg en zet hem voor 1 uur in de koelkast.

Meng de kwark, creme fraiche, puddingpoeder, suiker, melk, olie en eigeel in een kom. Vet een taartvorm in en verdeel de deeg over de bodem en de helft van de rand. Giet het grootste gedeelte van het kwarkmengsel in de taartvorm maar bewaar 1 beker op zij.  

Bak de taart voor 45 minuten op 170 graden.

Klop de eiwit stijf en voeg suiker en zout toe. Meng de beker kwarkmengsel onder het geklopte eiwit. Verdeel het over de taart en bak de taart nog een keer voor 15 minuten.