© 2013  |  PRIVACY POLICY

Champignonroomsoep

 

1klontje boter.

250 gram champignons in stukken (mag grof gesneden) of andere paddestoelen.

1 glas rosé dessertwijn of sherry.

2 dl kookroom naar smaak.

2 el verse gehakte tuinkruiden zoals peterselie, bladselderij en tijm, dragon kan ook mits niet teveel.

2 gesnipperde sjalotjes.

Zout en peper.

1 pot gevogeltefond.

1 lenteui in ringetjes

 

 

 

Bereiding: Doe een klontje boter of olie in een pan. Fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en fruit deze tot ze vocht loslaten. Laat dit even droogbakken en blus af met de wijn. Laat dit inkoken tot de smaken in de paddestoelen zijn opgenomen.

Voeg de fond toe en naar smaak kookroom.

Goed doorverwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Voeg de verse tuinkruiden toe.

 

Voor het opdienen de lenteui eroverheen strooien.