© 2013  |  PRIVACY POLICY

Appeltaart

 

100 g boter

200 g bloem

100 g suiker

1 ei

1 tl bakpoeder

6 appels

750 ml appelsap

2 pakjes puddingpoeder

1 beker slagroom

4 el suiker

kaneel

 

Bereiding: Maak uit boter, bloem, suiker, ei en bakpoeder een zandtaartdeeg en zet hem voor 1 uur in de koelkast.

Schil de appels en snij ze in stukjes.

Vet een taartvorm in en verdeel de deeg over de bodem en de helft van de rand. Verdeel de appels over de bodem. Mix de puddingpoeder met de suiker en 4 el appelsap. Breng de rest van de appelsap aan de kook en meng het puddingmengsel erin. Giet het geheel over de appels. Bak de taart voor 75 minuten op 180 graden. Laat de taart afkoelen. Klop de slagroom met wat suiker en verdeel ze over de taart. Strooi een vluigje kaneel over de slagroom.